Tallinna Sadama uurimises on kahtluse all kümmekond ettevõtet

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nõukogu esimees Remo Holsmer ütles istungile järgnenud pressikonverentsil, et Tallinna Sadamas viiakse läbi erikontroll.

Lisaks vaadati üle sisekontrolli tööplaan ning nad on saanud Holsmeri sõnul uued tööülesanded.

Nõukogu kuulutas välja ka konkursid kahe uue juhatuse liikme leidmiseks. Konkursi tingimustesse kirjutati sisse, et kandidaat peab olema valmis läbima tausta- ja julgeolekukontrolli. Uuel nõukogul saab olema võimalus ka konkursi tingimusi või detaile täiendada. Konkursi tähtaeg on 5. oktoober.

Praamilepingute kohta ütles Holsmer, et nii Poola ja Türgi tehased on kinnitanud, et parvlaevade ehitamine on graafikus. Kahtlustused, mis on esitatud endistele sadama juhtidele, ei takista tema sõnul lepinguliste kohustuste täitmist.

Lisaks ütles Holsmer, et kaitsepolitsei on andnud neile ülevaate ettevõtetest, kellega sõlmitud lepingute osas tuleb olla eriti tähelepanelik. Neid ettevõtteid on kümmekond, kuid mitmed neist on koondunud gruppidesse ehk on ühtse juhtimise all.

Tallinna Sadama ajutine juhatuse liige Carri Ginter ütles, et prokuratuur ei luba tähelepanu all olevate ettevõtete nimesid avalikustada, sest see võiks uurimist kahjustada.

Parvlaevade hankelepingute puhul vaadati üle, kas parvlaevad osteti liiga kallilt. Ginteri sõnul näitas esialgne hinnang, et pigem saadi need ikkagi soodsalt ehk turuhinnaga võrreldes on hinnad mõistlikud. Ka teiste lepingupartnerite puhul on lepingud kiirhinnangu puhul ratsionaalsed. Samas on lepinguid, mis tuleb üle kontrollida, Ginteri sõnul väga palju ja täpsema hinnangu andmine võtab veel aega.

Kõigi auditeerimiste kõrval peab Holsmeri sõnul tagama Tallinna Sadamas ka igapäevase juhtimise ja töö. «Kindlasti ei saa lubada seda, et Tallinna Sadam pool aastat või aasta tegeleb ainult minevikku vaatamisega. Igapäevane äri ja raha teenimine peab jätkuma,» ütles ta.

ASi Tallinna Sadam nõukogu esimees Remo Holsmer ning juhatuse liikmed Marko Raid ja Carri Ginter andsid täna pärast nõukogu istungit pressikonverentsi. Istungil sai nõukogu ajutiselt juhatuselt ülevaate olemasolevatest lepingutest ja viimastest tegevustest, arutas uue juhatuse konkursi väljakuulutamist ning parvlaevandust puudutavaid teemasid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles