Eesti Energia lasi kümneid miljoneid eurosid korstnasse

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia auditi järgi tekitasid ettevõtte eelmise juhi Sandor Liive juhtimisvead suure kahju.
Eesti Energia auditi järgi tekitasid ettevõtte eelmise juhi Sandor Liive juhtimisvead suure kahju. Foto: Jaanus Lensment

Ettevõtte sisekontroll tõi ilmsiks Eesti Energia eelmise juhatuse esimehe Sandor Liive ja tema alluvate juhtimisvigade tõttu ettevõttele tekkinud kümnete miljonite eurode suuruse kahju.

«Ilmnes, et Enefit 280 projekti juhtimises on tehtud palju vigu, mille tulemusena kasvas õlitehase maksumus esialgu kavandatust palju kallimaks (207 miljoni euro asemel 270 miljonit eurot – toim),» ütles Eesti Energia auditikomitee liige Meelis Virkebau. «Selline asjade käik näitab, et vastutus ja kontroll pole olnud tasemel.»

Samas kinnitas Virkebau, et usub auditile tuginedes, et Eesti Energia endisi juhte pole põhjust süüdistada pahatahtlikkuses või korruptsioonis. Ligi aasta Eesti Energia juhtimisest eemal olnud Sandor Liive ütles Postimehele, et pole kriitilist auditit oma silmaga näinud, mistõttu on tal keeruline selles sisalduvaid väiteid kommenteerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles