Uuring: depressioon ohustab kõige rohkem keskastmejuhte

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Depressioon. Illustratiivne foto.
Depressioon. Illustratiivne foto. Foto: Panther Media / Scanpix

Hiljuti Columbia ülikoolis läbi viidud uuringu järgi ohustavad ärevushäired ja depressioon keskastmejuhte rohkem kui reatöötajaid või tippjuhte.

Teadlased analüüsisid ligi 22 000 täiskohaga töötaja andmeid, kes osalesid varasemalt USAs läbi viidud alkoholi tarvitamisega seotud seisundite uuringus. Osalejad jagati nelja gruppi: ettevõtete omanikud või iseendale tööandjad, kes teenisid rohkem kui 71 500 dollarit aastas; juhid või need, kes olid juhtivates rollides, omades ühtlasi kõrgharidust; madalama keskastme ülemused või juhid, kellel polnud kõrgharidust; ning reatöötajad.

Tulemused näitasid, et just kahes keskmises grupis olid ärevushäired ja depressioon kõige levinumad - kolmandas grupis kannatasid lausa 19 protsenti depressiooni ja 11 protsenti ärevushäirete käes, teises ehk kõrgharidusega juhtide seas olid vastavad näitajad 14 protsenti ja 7 protsenti.

Uuringu järgi oli reatöötajate ja omanike elu aga keskastmejuhtidest selgelt muretum - vaid 12 protsenti omanikest ja töötajatest kannatasid depressiooni käes ning ärevushäired kimbutasid vaid 5 protsenti omanikest ning 2 protsenti reatöötajatest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles