Viking Line tellib uue laeva Turu tehasest

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viking Line'i reisiparvlaev Mariella
Viking Line'i reisiparvlaev Mariella Foto: Peeter Langovits

Laevaehitusfirma STX Finland Oy ja laevafirma Viking Line ABP allkirjastasid eellepingu keskkonnasõbraliku uue põlvkonna reisiparvlaeva ehitamise kohta.

Leping sisaldab optsiooni ka teise sarnase laeva ehitamisest, vahendas Turun Sanomat.

Laeva maksumuseks on ligi 240 miljonit eurot (3,8 miljardit krooni) ja see peab valmima 2013. aastal.

Praegu lõplikku otsust pole, kuid esialgsete plaanide järgi hakkab laev kasutama kütusena LNGd ehk veeldatud maagaasi. Laev merd ei reosta ja ka õhureostus on minimaalne.

Projekti järgi on laev mõeldud liikuma tundlikus ja madala veega saarestikus. Laev tekitab väga vähe müra ja minimaalselt laineid.

Soome majandusminister Mauri Pekkarinen rääkis septembri alguses, et Ahvenamaa laevafirma Viking Line’i juhtkond võiks kaaluda tõsiselt ideed tellida kaks uut laeva STX Finlandi laevaehitusfirmast.

Ministri sõnul on tegemist riiklikult tähtsa otsusega, mis aitaks säilitada laevaehituse oskusteabe Soomes.

Ajaleht Turun Sanomat kirjutas tookord., et STX Turu laevatehas valmistub pikaks vaikuse- ja tööpuuduse perioodiks, kui ainus pooleliolev hiigelsuur ristluslaev Allure of the Seas oktoobri lõpus Royal Caribbeanile üle antakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles