Briti valitsus oli sunnitud muutma referendumi küsimust

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti ja Euroopa Liidu lipud ELi Londoni esindusel.
Briti ja Euroopa Liidu lipud ELi Londoni esindusel. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP

Suurbritannia sõltumatu valimiskomisjoni survel on valitsus sunnitud muutma Euroopa Liidu liikmelisuse referendumi küsimust, mille esialgset sõnastust peeti liitu jäämist soosivaks.

Valitsus kavatses küsida rahvalt, kas Suurbritannia peaks jääma Euroopa Liidu liikmeks ning nood oleksid pidanud vastama «Jah» või «Ei», kirjutab Wall Street Journal.

Valimiskomisjon aga nõudis, et referendumil tuleb küsida, kas Suurbritannia peaks jääma Euroopa Liidu liikmeks või lahkuma Euroopa Liidust ning valijad peaksid vastama kas «Jääma Euroopa Liidu liikmeks» või «Lahkuma Euroopa Liidust».

Küsimuse peale, kas David Cameron on pettunud jäädes ilma võimalusest juhtida Jah-kampaaniat, vastas valitsusjuhi pressiesindaja, et «peaministri eesmärk on alati olnud tagada küsimus, mis esitaks inimestele väga selge valiku – ja valimskomisjoni poolt soovitatud küsimus täidab selle eesmärgi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles