Eesti suursaadik WTO juures andis üle volikirja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti suursaadik Andre Pung ja WTO peadirektor Roberto Azevêdo.
Eesti suursaadik Andre Pung ja WTO peadirektor Roberto Azevêdo. Foto: Välisministeerium

Esmaspäeval andis Eesti uus suursaadik Maailma Kaubandusorganisatsiooni (WTO) juures Andre Pung WTO peadirektorile Roberto Azevêdole üle oma volikirja.

Volikirja üleandmisele järgnenud vestluses arutati Doha arenguvooru (DDA) läbirääkimisi ning eesolevat WTO 10. ministrite konverentsi, mis leiab aset detsembris Nairobis. Samuti WTO liikmeskonna laienemist ja Eestile oluliste kaubanduspartnerite Venemaa ja Kasahstani liitumist ning WTO vaidluste lahendamise mehhanismi töö tõhustamist.
 
Suursaadik Andre Pung kinnitas Eesti kui liberaalset kaubandust pooldava riigi soovi jõuda DDA läbirääkimisvooruga eduka lõpptulemuseni.
 
Peadirektor Azevêdo hinnangul on järgmised nädalad DDA läbirääkimistel väga olulised ning oktoobri alguseks selgub, milles on võimalik selles osas Nairobi tippkohtumisel kokkuleppele jõuda.

Suursaadik Pung rõhutas, et Eesti on suure tähelepanuga jälginud meile oluliste kaubanduspartnerite liitumist multilateraalse reeglitepõhise kaubandussüsteemiga. WTO peadirektori hinnangul on uued liikmed hästi haakunud WTO tööga, kuid laienenud liikmeskonnaga on kasvanud ka vaidluste arv WTO vaidluste lahendamise mehhanismis, mille tarbeks tuleb organisatsioonis suunata täiendavaid ressursse.

Suursaadik Andre Pung on sündinud 28. märtsil 1970. aastal Tartus. Ta on lõpetanud Tallinna Tehnikaülikooli aparaadiehituse erialal. Välisministeeriumis töötab Andre Pung alates 1993. aastast, kui ta asus tööle välisministeeriumi välismajanduspoliitika osakonda.
 
Aastatel 1996–1999 oli Andre Pung majandusdiplomaat Eesti saatkonnas Riias ja aastatel 1999–2001 välisministeeriumi välismajanduspoliitika osakonna büroo direktor. 2001–2005 töötas ta Eesti peakonsulina Peterburis. Aastatel 2006–2010 oli Andre Pung Eesti suursaadik Iirimaal. Alates 2010. aastast töötas Pung välisministeeriumi välismajanduse ja arengukoostöö osakonna peadirektorina.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles