Twitter soovib palgata rohkem naisi ning etniliste vähemuste esindajaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Twitteri logo.
Twitteri logo. Foto: SCANPIX

Mikroblogivõrgustik Twitter teatas, et on seadnud uued eesmärgid oma töötajaskonna seas naiste ja etniliste vähemusgruppide osakaalu suurendamiseks, kirjutab Wall Street Journal.

Twitteri eesmärgid on tagasihoidlikud, kuid realistlikud. Näiteks loodetakse naiste esindatus kogu oma tööjõust suurendada ühe protsendi võrra 35 protsendi peale, seejuures peaks tehnoloogiatöötajate seas olema naiste osakaal praeguse 13 protsendi asemel 16 protsenti. Avalikustatud plaanide järgi peaks iga neljas juht olema naissoost, praegu on see osakaal 22 protsenti.

Twitteri tööjõustatistika järgi on suurem osa ettevõtte personalist meessoost ja valgenahalised, USA üksuses on asiaate umbes kolmandik. Kuigi naiste esindatus on viimasel ajal kasvanud, langes latiinode ja mustanahaliste osakaal eelmisel aastal 12 protsendilt 10 protsendile. Järgmiseks aastaks loodab ettevõte aga selle suurendada 11 protsendile.

Twitteri töötajate arv kasvas juuni lõpu seisuga aastataguselt 3300 inimeselt 4100le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles