Nafta hind tegi kolme päevaga kogu kuu kaotuse tasa

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naftapuurtorn. Pilt on illustratiivne.
Naftapuurtorn. Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Naftariike ühendav OPEC vihjas, et võib tulevikus tootmist vähendada, ning USA vähendas toodanguprognoose – kõik see pani nafta hinna pärast eelmisel nädalal kuue aasta madalaimale tasemele jõudmist kiiresti tõusma.

Esmaspäeval tõusis Brenti nafta hind 8,8 protsenti, mis pani punkti suurimale kolme päeva jooksul toimunud tõusule 25 aasta jooksul, vahendab Bloomberg.

Kui Brendi nafta maksis 24. augustil 42,69 dollarit barreli eest, siis eile maksis see 54,15 dollarit – nädalaga tõusis seega hind suisa 10 dollari võrra.

USA muutis naftatoodangu arvestamise meetodit ehk hakkas arvestama toodangut suurimate tootjate küsitlemise põhjal, mitte enam arvutimudelite ja osariikide statistikaagentuuride andmeid usaldades. Selle tulemusena kadus USA statistikast 13,2 miljonit barrelit.

OPEC aga oli taas nõus teiste eksportijatega läbi rääkima, et saavutada õiglane ja mõistlik hind. Nad teatasid, et OPEC ei ole siiski nõus tootmist vähendama, kui mõni riik, kes pole nende liikmesriik, ei ole nõus seda koormat jagama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles