Berliin ei taha panna euroala raha ühte patta

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Parlamendi president Martin Schulz.
Euroopa Parlamendi president Martin Schulz. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa ettepanek kehtestada euroala valitsus koos ühise eelarve ja parlamendiga nõuaks aluslepingu muutmist, milleks Euroopa Liidu liidritel aga isu pole, ütles eile Euroopa Parlamendi president Martin Schulz.

Schulzi kommentaar kõlas vastulausena Prantsuse majandusministri Emmanuel Macroni üleskutsele, et Saksamaa hülgaks oma «tabud» finantsülekannete vallas, vahendab Bloomberg Business.

Macron väljendas Saksa ajalehele Süddeutsche Zeitung antud intervjuus veendumust, et euroopalsed toetaksid muudatusi lepingus, kui nood oleksid piisavalt suured võimaldamaks Euroopa «uueksloomist».

Merkeli fraktsiooni liidreid Bundestagis Ralph Brinkhaus nõudis, et Prantsusmaa täidaks hakatuseks oma kohustused eelarvepuudujäägi vähendamise vallas.

«Praegu pole aeg esineda üleskutsetega fundamentaalseteks uuendusteks ja Euroopa Liidu edasiseks süvendamiseks,» teatas Brinkhaus pressiteate vahendusel. «Prantsusmaa, näiteks, ei ole vähendanud oma eelarvepuudujääki vastavalt algselt kokkulepitud tingimustele.»

Macron rõhutas ajaleheintervjuus, et «me võime unustada euro ja eurotsooni», kui Saksamaa ja teised liikmed tõrjuvad finantsülekandeid rahaliidu piires.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles