Konkurentsiamet hakkab kuuluma justiitsministeeriumi alla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justiitsminister Urmas Reinsalu.
Justiitsminister Urmas Reinsalu. Foto: Martin Ilustrumm

Alates 1. septembrist liigub konkurentsiamet majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi valitsemisalast justiitsministeeriumi omasse, teatas justiitsministeerium.

«Tugev majanduskeskkond eeldab õiglast konkurentsi, mistõttu on konkurentsiametil selles küsimuses täita keskne roll,» ütles justiitsminister Urmas Reinsalu. «Kavatsen seista selle eest, et konkurentsiamet suudaks tugevalt kaitsta vaba turu põhimõtteid.»

Reinsalu sõnul on lähiajal õhus palju konkurentsipoliitilisi valikuid alates tervishoiupoliitikast ja jäätmemajandusest kuni pensionifondide korralduseni.

«Meil on ülemäära palju sisse ehitatud reegleid, mis pidurdavad vaba turgu ja need tuleb tervikuna üle vaadata. Oluline on turu avamine seal, kus see vähegi võimalik on,» märkis justiitsminister.

Tema sõnul on õiglased konkurentsireeglid ka julgeolekuküsimus. «Euroopa Liidus (EL) konkurentsidirektoraadis on üleval Gazpromi konkurentsireeglite rikkumise menetlus. Gazprom piirab teatavasti siduvate lepingutega EL-i õiguse vastaselt oma gaasi edasimüüki, sealhulgas Eestis. Euroopa gaasituru õiglased reeglid on tarbijate huvides. Lubamatu on olukord, mille tulemusel on Eesti gaasi hind palju kõrgem Lääne-Euroopa hinnatasemest,» rääkis Reinsalu.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles