Lahkus Kehra paberivabriku pikaajaline juht Žanna Botvinkina

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Žanna Botvinkina.
Žanna Botvinkina. Foto: Horizon

Kehra paberivabriku ning Horizon Tselluloosi ja Paberi ASi endine pikaajaline juht Žanna Botvinkina lahkus 29. augustil peale pikka haigust 71-aastasena, teatas ettevõte.

«Tema sihikindlus ja pühendumus juhina oli erakordne. Ettevõttele ja meie personalile on see suur kaotus ning avaldame sügavat kaastunnet Žanna perekonnale ja lähedastele,» ütles Horizoni omanikfirma Tolaram Group Eesti juht Sonny Aswani.

Botvinkina oli aastatel 1988 kuni 2006 Kehra tselluloosi- ja paberitehase direktor, Horizoni juhatuse liige ning ettevõtte nõukogu liige. Botvinkina omandas kõrghariduse 1966. aastal masinaehitusinsenerina ja asus Kehrasse tööle 1974. aastal, olles varem töötanud tselluloosi- ja paberitööstuses Tallinnas ja Kaliningradi piirkonnas. Juba Botvinkina vanemad töötasid tselluloosi- ja paberitööstuses, mis aitas kaasa tema karjäärivalikule.

Kui AS Kehra Paber nime kandnud riigiettevõte läks 1993. aastal pankrotti, pidasid paljud investorid vabriku taaskäivitamist võimatuks. Botvinkina võitles tehase ja tootmise säilimise eest, otsides ettevõttele võimalikke ostjaid Euroopast Aasiani. Selle tulemusena omandas ettevõtte Tolaram Group ning täna tuntakse Horizoni eduka, ekspordile suunatud paberivabrikuna.

«Ta jääb alatiseks meelde kui naine, kes viis Horizoni 1990ndate keskel uuele tõusule. Tema piiritu usk ettevõtte äriväljavaadetesse ja Kehra võimekusse osutada kogukondlikku tuge vabriku ülesehitamisel mängis määravat rolli vajalike investeeringute tegemisel Tolarami poolt,» rõhutas Aswani.

Horizoni kontoris on avatud kaastundeavalduste raamat.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles