Strateeg: jaga oma varad kolmeks

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Koppel.
Peeter Koppel. Foto: Postimees

Kõik vara mis inimesel on, tuleks jagad kolmeks ehk tinglikult turvaportfelliks, turuportfelliks ja tuluportfelliks, soovitas SEB Panga privaatpanganduse strateeg Peeter Koppel täna Nokia kontserdimajas toimuval investeerimismessil Rahakompass 2010.

Turvaportfell sisaldab seda vara, mis on vajalik äraelamiseks ehk selle  ülesanne on vara kaitse ja säilitamine.

Turuportfelli kuuluvad varad, mille arvelt pikaajaliselt investeerida ning selle ülesanne on pikaajaline kapitali kasv.

Tuluportfellis võetakse suuremaid riske ning selle ülesanne on tootluse maksimeerimine. Selles portfellis saab olla ainult selline vara, millest ilma jäämine ei muuda inimese jaoks väga oluliselt midagi. «Midagi ei tohiks juhtuda, kui sellest ka täielikult ilma jääda,» lausus Koppel.

Sellise strateegia jälgimne aitab inimesel paremini iseenda olukorda mõista ja sel juhul oleks inimene kaitstud eluks vajaliku vara kaotsimineku eest. « Et ei juhtuks, et olete läinud piimarahaga tuluportfelli stiilis tehinguid tegema,» ütles Koppel.

Olulisim on mõelda , kuidas pikemas perspektiivis säilitada oma varade ostujõudu ja globaalsetelt protsessidelt kasu lõigata, tõdes KOppel

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles