Venemaa magusatootja kaebas Kalevi kohtusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mesikäpa kommid
Mesikäpa kommid Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Venemaa magusatootja Krasnõi Oktjabr esitas AS Kalevi vastu hagi, millega taotleb Kalevi venekeelse kaubamärgiregistreeringu Mesikäpp tühistamist.

«Kohtuvaidlus puudutab Eesti turul Kalevile kuuluvat venekeelset kaubamärgiregistreeringut Miška Kosolapõi [Mesikäpp],» ütles Kalevi kommunikatsioonijuht Ruth Roht BNSile.

Kuna Krasnõi Oktjabril on turul sama nimega toode, nõuab Venemaa ettevõte Kalevi kaubamärgiregistreeringu lõppenuks kuulutamist viitega asjaolule, et Kalev pole seda tähist oma toodetel kaubamärgina kasutanud, selgitas Roht.

Roht lisas, et kuna tegemist on poolelioleva kohtuvaidlusega, ei soostu Kalev rohkem kommentaare andma. Esimese astme kohtu otsust on oodata oktoobris.

Kalevi müügitulu Venemaal kasvas mullu 23,4 protsenti 1,1 miljoni euroni. Kokku kasvas kontserni müügitulu mullu 9,7 protsenti 42,2 miljoni euroni ja kasum 52,4 protsenti 3,6 miljoni euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles