Seppo Saario: Tallinna börsilt ostaksin Tallinki ja Tallinna Kaubamaja

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki logo
Tallinki logo Foto: Toomas Huik

Tallinna börsil kaubeldavatest aktsiatest ostaksin ma Tallinki ning Tallinna Kaubamaja aktsiaid, lausus Soome legendaarne investor Seppo Saario täna Nokia kontserdimajas toimuval investeerimismessil Rahakompass 2010.

Tallinna Kaubamaja kohta toonitas Saario, et firmal on väga hea juhtkond. Sama märkis eelmise aasta investeerimismessil ka Eesti üks edukamaid investoreid Rene Ilves.

Tallinki aktsia kaupleb Saario sõnutsi praegu tasemel, mis on alla omakapitali. Firmal on tema sõnutsi küll kõrge võlakoorem, kuid nad saavad sellega hakkama ning laenude tagasimaksmisel on aktsial 50-protsendiline tõusuvõimalus. «Mõne aasta pärast hakkavad aktsionärid teenima,» tõdes ta.

Lisaks nimetas Saario ka Olymicut ning Merko Ehitust. Saario tõdes, et ei tunne küll meie kasiinofirmat, kuid Las Vegases on ta aru saanud, et need ettevõtted teevad raha.

Tallinna Vee kohta märkis Saario, et ei tunne konkreetset ettevõtet, kuid inimesed vajavad vett kogu aeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles