Jaemüük kasvas aastaga üheksa protsenti

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauplus
Kauplus Foto: Hansapost

Jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük suurenes juulis mulluse juuliga võrreldes püsivhindades üheksa protsenti, teatas statistikaamet.

Jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüügi kogumaht ulatus juulis 480 miljoni euroni, seega jäi juulis statistikaameti arvutuste kohaselt kauplustesse 365 eurot elaniku kohta.

Tööstuskaupade kaupluste jaemüük kasvas mullusega võrreldes 23 protsenti. Müük suurenes kõigil tegevusaladel.

Enim suurenes jaemüük posti või interneti teel, kus müük kasvas aastaga 55 protsenti. Ligi poole võrra suurenes jaemüük veel ka muudes spetsialiseeritud kauplustes, kus kaubeldakse peamiselt arvutite ja nende lisaseadmete, fotokaupade, raamatute, sporditarvete, mängude ja mänguasjade, lillede, istikute jm.

Juulis jätkus tekstiilitoodete, rõivaste ja jalatsite kaupluste jaemüügi kasvu kiirenemine, millele avaldasid osaliselt mõju juulis toimunud soodusmüügikampaaniad. Kui juunis pöördus jaemüük neis kauplustes pärast langust taas tõusule ja kasvas eelmise aasta sama kuuga võrreldes üheksa protsenti, siis juulis oli kasv koguni 17 protsenti.

Juulis kiirenes mõnevõrra ka majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjalide kaupluste jaemüügi kasv. Neis kauplustes kasvas jaemüük aastaga 14 protsenti.

Ka toidukaupade kaupluste jaemüügi kasv näitas juulis mõningast kiirenemist. Kui eelneval kolmel kuul kasvas jaemüük neis kauplustes iga kuu ühe protsendi, siis juulis oli kasv kaks protsenti.

Mootorikütuse jaemüük suurenes aastaga püsivhindades kaks protsenti.

Eelmise kuuga võrreldes suurenes jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük juulis püsivhindades kuus protsenti. Sesoonselt ja kalendaarselt korrigeeritud andmete põhjal oli kasv kaks protsenti.

Tänavu seitsme kuuga suurenes jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük eelmise aasta sama perioodiga võrreldes püsivhindades kaheksa protsenti.

Jaekaubandusettevõtete müügitulu oli juulis 558,7 miljonit eurot, millest kaupade jaemüük andis 86 protsenti. Eelmise aasta juuliga võrreldes suurenes müügitulu püsivhindades kaheksa protsenti, eelmise kuuga võrreldes kuus protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles