Buffett naasis naftatööstusesse

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Phillips 66 rafineerimistehas.
Phillips 66 rafineerimistehas. Foto: phillips66.com

Miljardär Warren Buffetti investeerimisfirma Berkshire Hathaway teatas, et omab 10,8 protsendi suurust osalust naftatöötlemisfirmas Phillips 66. Osaluse suurendamisega Texase ettevõttes ligi 4,5 miljardi USA dollarini naasis Berkshire Hathaway jõuliselt naftatöötlemissektorisse, kus oli varem naftahinna kukkudes oma investeeringuid vähendanud.

Berkshire Hathaway oli ka varem Phillips 66 suurinvestor, kuid vahetas veebruaris kaks kolmandikku aktsiatest osaluse vastu kemikaalitööstuses, mis hiljem ühendati firmaga Lubrizol, teatas Reuters.

Selle aja jooksul on toornafta hind kukkunud poole võrra, kuid Phillips 66 aktsia hind vaid ühe protsendi jagu.

Reutersi teatel alustas Buffett Phillips 66 aktsiate kokkuostmist teises kvartalis, kui Berkshire Hathaway investeeris kokku 3,1 miljardit dollarit.

Berkshire Hathaway ei maininud oma augusti raportis, et on osalust suurendanud, kuid märkis, et on osade investeeringute kohta USA väärtpaberituru järelevalvele SEC konfidentsiaalselt teada andnud. Reutersi teatel laseb SEC teinekord Buffettil niimoodi talitada, et too saaks rahulikult suurema osaluse hankida, ilma et peaks muretsema investorite pärast, kes tema oste aktsiaturul jäljendada püüavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles