Briti tehnoloogiaettevõtete eesotsas napib naisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohvireklaam Londonis Old Streeti ringtee ümbruses asuva start-upide keskuse ehk Silicon Roundabouti juures.
Kohvireklaam Londonis Old Streeti ringtee ümbruses asuva start-upide keskuse ehk Silicon Roundabouti juures. Foto: SCANPIX

Ärikonsultatsioonifirma Procorre analüüsi järgi on Londonis asuvas Suurbritannia suurimas tehnoloogiaidufirmade keskuses Silicon Roundabout asuvate ettevõtete juhatuste liikmetest vaid 18 protsenti naised.

Seejuures on Briti 100 suurima börsifirma puhul vastav näitaja kuus protsendipunkti kõrgem ehk 24 protsenti.

«38 protsenti ülikoolides matemaatika eriala lõpetanutest on naised, see võiks olla üsna kergesti hüppelaud tarkvaraarenduses karjääri tegemiseks,» kommenteeris analüüsi Procorre´i personalijuht Wiktor Podgorski. «Faktid aga näitavad, et vaid pooled naistest, kes õpivad ülikoolis tehnoloogiat, inseneriteadusi  või matemaatikat hakkavad hiljem vastaval alal tööle. Meeste puhul on vastav osakaal aga 68 protsenti.»

«Mingil põhjusel ei suuda tehnoloogiatööstus olemasolevaid naistalente ligi meelitada ning me peaksime välja uurima, miks see nii on,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles