Leedu pakub end väravaks Ukraina ekspordile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiosk Kiievis. Pilt on illustratiivne
Kiosk Kiievis. Pilt on illustratiivne Foto: SCANPIX

Leedu peaminister Algirdas Butkevičius kohtus reedel Kiievis Ukraina juhtidega ja pakkus Leedu raudteid ja sadamaid Ukraina ekspordiväravaks, kui riik on Venemaa embargo tõttu sunnitud uusi turge otsima.

Butkevičius kinnitas Kiievile, et Ukraina vabakaubanduslepe Euroopa Liiduga jõustub järgmise aasta algul hoolimata Moskva ähvardusest sel juhul Ukraina importi veelgi enam piirata.

«Kohtumisel raada esimehe, peaministri ja president Petro Porošenkoga sai kinnitatud, et lepe jõustub 1. jaanuaril,» ütles Butkevičius Kiievist telefonitsi BNS-ile.

«Me pakkusime, et anname oma konteinerrongi Vikingas nende käsutusse niipea, kui Venemaa keelustab toidu- ja muu impordi. Leedu on valmis koostööks ja aitab neil leida uusi turge raudteel ja Klaipėda sadama kaudu juurdepääsu Skandinaavia turgudele, Euroopasse,» ütles ta.

Leedu peaminister pakkus välja ka kahe riigi ühise ekspordinõukogu loomise. Ukraina turust on tema sõnul huvitatud ka Leedu ettevõtjad, kuigi investeerimiskeskkond ei ole väga hea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles