Maxima omaniku vara külmutati

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maxima logo.
Maxima logo. Foto: Erik Prozes / Postimees

Leedu kohus külmutas osa Maxima suuromaniku, Balti rikkaima mehe Nerijus Numavičiuse kontserni aktsiatest. Ajutine meede võeti kasutusele, et vältida varade peitmist juhul, kui süüdistused miljonäri vastu osutuvad tõeks.

Maxima emafirma, Vilniaus Prekyba kontserni suuromanikult Nerijus Numavičiuselt nõutakse Leedus kohtu kaudu 30% osaluse tagastamist teistele aktsionäridele. Süüdistaja, Vilniaus Prekyba väikeosaniku Mindaugas Marcinkevičiuse väitel on Balti suurmiljonär need omastanud ebaseaduslikult ja on sedasi tekitanud teistele osanikele ühe miljardi suuruse kahju, vahendab Äripäev.

Sel nädalal otsustas Leedu kohus vaidluse all oleva vara külmutada, et ennetada nende peitmist juhul, kui Numavičius mõistetakse süüdi.

Süüdistatavate ettevõtete grupi esindaja Olga Petroševičiene ütles, et Marcinkevičius väidab valelikult, et Vilniaus Prekyba osanike huve on rikutud ja varjab tahtlikult fakti, et Leedu kohus pole tema kaebust aktsepteerinud. 

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles