Prantsuse-Ukraina ettevõte avas Harjumaal vatipatjade tehase

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loo tööstuspargi hooned.
Loo tööstuspargi hooned. Foto: kapitaligrupp.ee

Prantsuse Groupe Lemoine ja Ukraina Biosphere'i ühisettevõte Lemoine Estonia OÜ avas Tallinna lähistel Loo alevikus puuvillatoodete tehase.

Ettevõte spetsialiseerub vatipatjade tootmisele, mida valmistatakse kaupluste omatoodetena, teatas Lemoine Estonia.

Tehas asub tööstuspargis Tallinna külje all Loo alevikus Jõelähtme vallas. Firma annab tööd umbes 30 inimesele ning loodab tootmismahu suurenedes tõsta inimeste arvu.

8500-ruutmeetrise pindalaga tehas on ettevõtte teatel varustatud moodsa tehnikaga ning on kogu Lemoine grupis näidistehas. Tootmist alustati juunis, ametlik avamine toimub 4. septembril.

«Eesti üksus on Prantsuse grupi jaoks tähtis samm, mis võimaldab tulla lähemale uutele turgudele. Grupp loodab samuti laieneda Eesti turule ning naaberriikidesse Lätti, Leetu ning Soome,» teatas ettevõte pressiteates. Ukraina investoritel võimaldab Eesti tehas laieneda Euroopa turgudele.

Groupe Lemoine on spetsialiseerunud vatipatjade ja vatitikkude tootmisele ning turustamisele, eksportides neid enam kui 65 riiki. Biosphere on keskendunud hügieenitarvikute ja kodukaupade tootmisele ning turustamisele SRÜ riikides.

Poole miljoni euro suuruse algkapitaliga Lemoine Estonia kuulub 60 protsendi ulatuses Prantsuse ja 40 protsendi ulatuses Ukraina ettevõttele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles