Neivelti pank Pocopay hakkab pakkuma üleeuroopalist makseteenust (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pocopay koduleht.
Pocopay koduleht. Foto: pocopay.com

Indrek Neivelti osalusega pank Pocopay AS hakkab pakkuma igapäevapangandust, pangakaarte ja üleeuroopalist makseteenust.

Pocopay kliendid saavad endale tavalise IBAN arve, millele saab raha kanda ükskõik kus kohast maailmas. Ettevõte teeb tööd selle nimel, et ülekanded oleksid klientidele märgatavalt kiiremad ja odavamad, ütles Pocopay juhatuse liige Linnar Viik BNSile.

Pank plaanib keskenduda inimeste igapäevaste rahaasjadega seotud teenuste pakkumisele ja võib-olla tulevikus partnerite kaudu ka muid teenuseid osutada, rääkis Viik. «Everyday banking on see segment, kuhu me oleme sisenenud.»

Esialgu alustab Pocopay sügisest teenuste osutamist neljas riigis – Eestis, Soomes, Hollandis ja Belgias. Riikide hulka, kus teenust pakutakse, mõjutab otseselt seadusandlus – kas on soositud teiste riikide finantsasutuste turule sisenemine ja teenuste osutamine läbi interneti, rääkis Viik.

Viigi sõnul keskendub Pocopay makseteenustele. Kuigi hinnad pole veel lõplikult paigas, tulevad need Viigi sõnul märgatavalt soodsamad kui teistes pankades. Viigi sõnul kavatsetakse esialgu ühtset kuutasu, mille sees oleksid kõik teenused – ülekanded ja Mastercardi maksekaart – tasuta.

Lisaks keskendub Pocopay kasutajamugavusele ja intuitiivsele kasutajakogemusele. Näiteks suudab süsteem leida e-maili aadressi järgi IBAN koodi, arvestab eelolevaid makseid, aitab raha planeerida ja kulutuste üle arvet pidada, sõnas Viik.

Panga lahendus on arenduse viimases etapis ja teenust katsetab hetkel 80 inimest, rääkis Viik. Avalikuks võiks teenus saada sügisel, kuid täpne kuupäev ei ole veel paigas. Samuti otsib ettevõte sügiseks partnereid, kellega koos pakkuda lisateenuseid.

Pocopay juhatuse liikmed on Linnar Viik ja Vilve Vene ning nõukogu liikmed on Indrek Neivelt, Liivi Kompus ja Tea Trahov. Ettevõtte omanikeringi kuuluvad Linnar Viik, Indrek Neivelt, Jüri Kirme, Liivi Kompus, Heiki Kübbar, Jan Lakspere, Tea Trahov ja Vilve Vene. Pocopay kandis augustini nime Elementare AS.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles