Kinnipeetute hulgas on kaks logistikaärimeest

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üllar Raad, ESTEVE Terminal AS juhatuse liige
Üllar Raad, ESTEVE Terminal AS juhatuse liige Foto: Raul Mee, Äripäev

Kui kohus võttis eile täna hommikuni lisaaega, otsustamaks, kas vahistada altkäemaksu võtmises süüdistatavad Tallinna Sadama juhatuse endised liikmed Ain Kaljurand ja Allan Kiil, siis sadamajuhtidele altkäemaksu vahendamises ja andmises kahtlustatava kuue isiku vahi alla võtmist polnud eile õhtuks veel taotletud, sest prokurör polnud sellise sammu vajalikkuses kindel.

Prokuratuuri pressiesindaja nimetas kohtu otsust võtta sadamajuhtide vahistamise otsustamiseks lisaaega pretsedendituks.

Ain Kaljuranda esindava vandeadvokaadi Leon Glikmani sõnul pole tema kliendi arestimajas hoidmisel mitte ühtegi põhjendust. «Inimene pole ohtlik, ta on Eestiga seotud, puudub võimalus, et ta hoiduks õigusemõistmisest kõrvale,» rääkis Glikman. «Ainuke alus vahi all pidamiseks oleks tunnistajate mõjutamine, kuid see ei kõla veenvalt. Kuigi meile pole süüdistuse poolt tutvumiseks esitatud ühtegi tõendit, saavad need olla vaid juba prokuratuuri käes olevad esemed või lindistused, mida minu kaitsealune kuidagi muuta ei saa. Tegemist ei ole mingisuguse maffiaprotsessiga ning kellelgi pole kahtlusi, et minu klient võiks hakata tunnistajaid peksma või ähvardama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles