Soome ehitajaid oodatakse Põhja-Rootsi

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi kaevanduslinn Kiruna peab kaevanduse teelt kõrvale kolima.
Rootsi kaevanduslinn Kiruna peab kaevanduse teelt kõrvale kolima. Foto: Maja Suslin / Scanpix Sweden

Soome ehitusfirmadelt oodatakse pakkumusi Põhja-Rootsis kaevandusfirma LKAB ning Kiruna ja Gällivare omavalitsuste ühistöös läbi viidavatele ehitushangetele.

LKAB suured hanked mõlema kaevanduslinna ehitamisel on lõhutud väiksemateks tükkideks, et meelitada osalema just väikesi ja keskmise suurusega ehitusettevõtteid, vahendas Soome rahvusringhääling YLE.

Kirunas algas aasta tagasi linna siirdamine teise asukohta. Kunagi kaevanduse kõrvale tekkinud linn on jäänud kaevanduse teele ette ning LKAB eestvõttel ja rahastamisel viiakse kogu linn nüüd kolme kilomeetri kaugusele ja ehitatakse seal uuesti üles.

Ehitamist on mõlemas Rootsi omavalitsuses nüüd sel määral, et hankeid tuleb koguni naaberriigis reklaamimas käia.

Rootsis ehitamine ei ole siiski lihtne: seal hiljuti hanke võitnud Soome ehitusfirma Veljekset Toivanen jäi YLE teatel lõpuks võidetud hankest ilma, sest tööandjal puudus tõend, et töötajad on läbinud nõutava esmaabikoolituse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles