Pärtel: poriloopimine ei päästa

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubi OÜ peremees Rain Puhk pildistas oma 9000-pealise farmi põrsaid seakatku tõttu toimunud hukkamisele eelnenud õhtul veel viimast korda.
Kaubi OÜ peremees Rain Puhk pildistas oma 9000-pealise farmi põrsaid seakatku tõttu toimunud hukkamisele eelnenud õhtul veel viimast korda. Foto: Rain Puhk

Seakasvatusega seotud organisatsioonide ja inimeste seas valitseb üldine kriis ning süüdlasi otsitakse iga kivi tagant. Eelmisel nädalal süüdistas maaeluminister Urmas Kruuse riigifirmat Vireen Tartumaal toimunud sigade hävitamise arve võltsimises ja valetamises ning kuna teenuse tellija on veterinaar- ja toiduamet (VTA), ei ole ka nemad kahtlusest vabad. Seakasvatajad aga süüdistavad katku levitamises nii Vireeni kui ka VTAd, kes pole suutnud taudile piiri panna.

Esimest päeva haiguslehelt tagasi olev VTA juht Ago Pärtel ütles, et kriisiolukorras on sellised asjad loomulikud. «Selgub inimeste pingetaluvus,» märkis Pätrel. «Seda kas on või ei ole. Teine asi on, kas aur läheb lahenduste või süüdlaste otsimisele.»

Ta kinnitas, et Vireeni esitatud ligi 6000 euro suurune arve on tasumata ning temagi ei tea, mis seal täpselt toimus. «Tartumaal mina ise füüsiliselt juures ei olnud,» rääkis Pärtel. «Kuna õhus olid vastukäivad seisukohad, kas põletati ja kaua põletati, otsustasime tasumisega oodata põllumajandusministeeriumi tellitud auditi tulemuse selgumiseni. Aga siis hakkas avalik lahmimine ja lärm. See poriloopimine ei päästa ühestki otsast päeva. Kui praegu veel ka Vireeni tegevus või koostöötahe kasvõi moraalses mõttes halvata, siis...»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles