7 nõuannet, kuidas esimesel töönädalal endast head muljet jätta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
7 nõuannet, kuidas esimesel töönädalal muljet avaldada
7 nõuannet, kuidas esimesel töönädalal muljet avaldada Foto: PantherMedia

Uue töökohaga kohanemine ei ole kunagi lihtne ülesanne. Business Insider jagab seitset kasulikku nippi, mis aitavad sul töökeskkonda kiiremini sulanduda.

1. Tutvusta ennast kõigile

Kuigi see võib nõuda tagasihoidlikumal inimesel väikest eneseületust, tuleks uuel töötajal võimalikult ruttu ennast kõigile lähematele kolleegidele tutvustada ning saada ülevaade nende tegemistest. See hõlbustab teie edaspidist suhtlust ning jätab sinust positiivse, aktiivse esmamulje.

2. Leia endale veterankolleeg, kes sind oma tiiva alla võtaks

Pärast esmast tutvumist on sul ülevaade inimestest, kes võiksid aidata sul ettevõttes kiiremini kohaneda. Vali neist üks välja ning kutsu ta kohvipausile või lõunale, et temaga lähedamalt tuttavaks saada ning temalt kasulikku infot ja nõuandeid välja meelitada.

3. Võta kõik kutsed vastu

Ilmselt tunnevad ka sinu uued kolleegid huvi selle vastu, kellega nad edaspidi töötama peavad. Selleks, et anda endale võimalus positiivse mulje jätmiseks, tuleks vähemalt esimestel nädalatel võtta vastu kõik sotsialiseerumiskutsed – see teeb sinu kohanemise ettevõttes palju sujuvamaks.

4. Rõhu neile positiivsetele omadustele, mida sinu tööandja eelkõige hindab

Tuleta meelde, millega sa tööintervjuul oma tööandjat võlusid ning rõhu igapäevatöös ja -suhtluses just nendele tugevustele. See aitab tööandjal kinnitada sinust jäänud positiivset esmamuljet ning ta võib hakata sind rahuliku südamega täieõiguslikuks meeskonnaliikmeks pidama.

5. Saa oma ülemusega tuttavaks

Mine koputa uksele ja tutvusta ennast. Tühjast-tähjast rääkimine on heade suhete loomisel ja hoidmisel oluline, seega ära lase häbelikkusel end tagasi hoida.

6. Pane oma saavutused kirja

Märgi üles kõik oma esimeste tööpäevade saavutused ja tunnustused – selle nimekirja lugemine aitab sul üle saada kehvast päevast, mis võib igat uut töötajat pigem varem kui hiljem tabada.

7. Uuenda oma sotsiaalmeedia profiile

Lisa oma uus töökoht oma Facebooki, LinkedIni ja Twitteri profiilidele ning hakka järgima oma tööandja sotsiaalmeediakontosid. See näitab, et oled oma uues rollis entusiastlik ning aitab ka sul endal oma tööandjaga paremini suhestuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles