Estonian Air teenis suvel kasumit

Crisely Apri
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Air'i juhatuse liige Indrek Randveer
Estonian Air'i juhatuse liige Indrek Randveer Foto: Albert Truuväärt / Scanpix Baltics

Estonian Air teenis nii juunis kui juulis keskmiselt 200 000 eurot kasumit. Enne seda teenis ettevõte viimati suvel kasumit viis aastat tagasi. 

«Suvekuudel teenitud kasum näitab, et restruktureerimisplaan on loonud kindla aluse jätkusuutlikuks tegevuseks. Positiivse tulemuse tagas aktiivne müügitöö nii Eestis kui välisturgudel ning allhankelendude teenindamine. Lisaks aitas tulemusi parandada laiem sihtkohtade valik ja lennukite parem täitumus, mis tähendab lennukite efektiivsemat kasutust,» sõnas Estonian Airi juhatuse liige Indrek Randveer.

«Jätkame äritegevuse arendamist ning anname endale aru, et püsiva kasumi saavutamiseks peame lisaks Tallinnast algavate regulaarliinide teenindamisele otsima teenimisvõimalusi ka Skandinaaviast ja Euroopast. Nendeks on näiteks allhankelennud lennufirmadele SAS ja Austrian Airlines ning oktoobris käivituv Rootsi siselendude teenindamine, kus meie äririskid on maandatud,» lisas ta.

«Lähenev sügistalvine hooaeg toob reeglina kaasa lendamise madalhooaja ning käesolev aasta on planeeritud kahjumlikuna. Meie senised tulemused on olnud eelarvest mõnevõrra paremad ning järgmise aasta lõpuks on seatud eesmärk nulli jõuda,» märkis Randveer.  

Estonian Airi reisijate arv oli juunis 62 550 ja juulis 65 643. Käesoleva aasta esimesel seitsmel kuul reisis Estonian Airiga ühtekokku 341 591 reisijat. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga suurenes reisijate arv 8,5 protsenti. Esimesel seitsmel kuul toimus 7040 lendu, mida on 13 protsenti rohkem kui eelmise aasta samal perioodil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles