Pärtel: ma pole seakasvatajat katkujuhtumis süüdistanud

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VILJANDI, EESTI, 29JAN15
 Metsades kimbutab Madagaskari tüvega seakatk.Viljandimaa jahimeeste liidu majas kohtusid keskkonnaameti, veterinaar- ja toiduameti ning Eesti jahimeeste liidu esindajad Viljandimaa  jahimeestega,et arutada  sigade Aafrika katkust. 
Pildil  Ago Pärtel.
MARKO SAARM/SAKALA
VILJANDI, EESTI, 29JAN15 Metsades kimbutab Madagaskari tüvega seakatk.Viljandimaa jahimeeste liidu majas kohtusid keskkonnaameti, veterinaar- ja toiduameti ning Eesti jahimeeste liidu esindajad Viljandimaa jahimeestega,et arutada sigade Aafrika katkust. Pildil Ago Pärtel. MARKO SAARM/SAKALA Foto: Marko Saarm / Sakala

Kuigi teoreetiliselt on viirust võimalik ka pahatahtlikult lauta toimetada, pole  VTA juht Ago Pärtel selles enda sõnul farmiomanikku süüdistanud.

«VTA ei ole seakasvatajat süüdistanud. Küll olen ajakirjandusele kinnitanud, et teoreetiliselt on võimalik viirust ka (paha)tahtlikult lauta toimetada,» ütles Pärtel.

Ta on varem BNSile kinnitanud, et Puurmani katkujuhtum on väljunud loogika piirest, kuna kõik varasemad seakatku puhangud on olnud seotud metssigade liikumisega.

«Ka oleme VTA poolt kinnitanud, et reeglina ei ole viiruse farmisigadeni jõudmise tee tagantjärgi tuvastatav. Samas toimub iga juhtumi puhul põhjalik uurimine, et saada nakatumise põhjustele jälile,» märkis VTA juht, lisades, et see on vajalik ka taudi tõkestamiseks.

Ta ütles, et Puurmani teise farmi nakatumine oli ootuspärane, sest vahemaa kahe hoone vahel on paarkümmend meetrit ning farmide personal puutus pidevalt kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles