Eesti kalandus saab 129,6 miljonit eurot investeeringuid

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalad
Kalad Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjoni värske investeerimispakett toob Eesti merendus-, kalandus- ja põllumajandussektorisse aastani 2020 129,6 miljonit eurot, millest 101 miljonit tuleb Euroopa Liidu vahenditest.

Euroopa Merendus- ja Kalandusfondi vahenditest rahastatav rakenduskava on kooskõlas fondi prioriteetide ning Euroopa Liidu ühise kalanduspoliitikaga. Kava toetab ressursitõhusat, innovatiivset, konkurentsivõimelist ja teadmistepõhist kalandust ja vesiviljelust, teatas Euroopa Komisjon.  

Investeeringute põhirõhk on arukal ja keskkonnahoidlikul kalandusel ja vesiviljelusel, mis toetab ettevõtete majanduslikku vastupidavust ning sektori kasvuvõimalusi. Eelkõige soodustatakse kavaga jätkusuutlikku, innovatiivset ja kasumlikku majandustegevust. Kalandustöötajate ametialase tegevuse lisandväärtuse suurendamise ja mitmekesistamise kaudu toetab rakenduskava ka kalurikogukonna jätkusuutlikku arengut.

Paketi meetmete hulgas on ka kalandus- ja vesiviljeluskogukonna aktiivset tegutsemist toetavad projektid ning muu tegevus, mis aitab piirata kalanduse mõju merekeskkonnale, tagada tasakaalu püügivõimsuse ja kalapüügivõimaluste vahel ning soodustada vesiviljelus- ning töötleva sektori konkurentsivõimet.

Investeeringutest 44,2 miljonit on ette nähtud kalandus- ja vesiviljelussektori jätkusuutliku arengu toetamiseks; 14,1 miljonit ühtse kalanduspoliitika rakendamise edendamiseks, 27,8 miljonit tööhõive ja territoriaalse ühtekuuluvuse suurendamiseks; 32,5 miljonit turundamiseks ja töötlemiseks; 7,8 miljonit tehnilise abi andmiseks. Ülejäänud vahenditest rahastatakse Euroopa Liidu integreeritud merenduspoliitikaga seotud meetmeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles