USA börsid päeva lõpuks samuti korralikus languses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA börside avanedes oli ehmatus suur.
USA börside avanedes oli ehmatus suur. Foto: AFP / Scanpix

Hiina börsi äkiline kukkumine viis USA Dow Jonesi indeksi turgude avanedes suisa 1000 punktisesse langusesse, mis on suurim punktiline indeksi kukkumine ajaloos.

Kuid õige pea börs taastus ja paar tundi pärast turu avanemist oli indeks vaid üheprotsendilises languses. S&P 500 indeks oli vaid 1,5 protsendilises languses. Paljuski aitas hullemast päästa Apple'i aktsiate kiire taastumine, vahendab Reuters. 

Päeva lõpuks langes USA börs siiski samuti ligi neli protsenti – Dow Jones 3,56, S&P 500 3,93 ja Nasdaq Composite 3,82 protsenti.

Päevaga üle kaheksa protsendi väärtusest kaotanud Hiina aktsiaindeksid andsid müügisignaali ka teistele turgudele. Tokio Nikkei indeks lõpetas kauplemispäeva 4,6 protsenti madalamal, 6,3 protsenti langes Frankfurdi DAX indeks, 5,9 protsenti Londoni FTSE100 ja 7,1 protsenti Amsterdami AEX.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles