Reet Aus jõudis Põhja-Euroopa edukaimate ärinaiste sekka

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLNPM02: REET AUS :TALLINN, EESTI, 23MAR10
Reet Aus. 
as/Foto ARTUR SADOVSKI/POSTIMEES
TLNPM02: REET AUS :TALLINN, EESTI, 23MAR10 Reet Aus. as/Foto ARTUR SADOVSKI/POSTIMEES Foto: /PM/SCANPIX BALTICS

Äriajakiri Nordic Business Raport reastas 20 edukaimat Põhja-Euroopa ärinaist, kelle seas on ka eestlannast moekunstnik Reet Aus. 

Ärinaiste top20-s on esindatud üheksa riiki: Soome, Rootsi, Island, Taani, Eesti, Läti, Leedu ja Venemaa. Esikohale jõudis Vene ärinaine Natalja Kasperskaja, kes on andmeturbega tegeleva suurettevõtte InfoWatch Group tegevjuht. 

18. koha pälvis Eesti moekunstnik Reet Aus, kes on alates 2005. aastast eksperimenteerinud taaskasutusel põhineva rõivadisainiga. Ta on teinud koostööd Bangladeshi suurima rõivatootjaga, eesmärgiga juurutada taaskasutuse põhimõtteid tekstiilitootmises. Koostöö tulemusena sündis tema esimene taastöötlemise põhimõtetel loodud moekollektsioon loosungi all „Trash to Trend”, mida kasutab nüüdseks 16 disainerit üle maailma, kes püüavad jätkusuutlikke tootmisprotsesse kõrgmoega ühendada.

Reet Aus on saanud oma töö eest laialdast tunnustust, näiteks valiti ta Eesti Ettevõtlike Naiste Assotsiatsiooni poolt 2014. aastal Aasta Naiseks ning 2013. aastal tunnustas Keskkonnaministeerium tema tegemisi Keskkonnasõbraliku ettevõtte auhinnaga.  Aus on ka teadur Eesti Kunstiakadeemias.

Iga riigi lõikes on välja toodud ka 3 joone alla jäänud ärinaist. Eestlastest jäid top20-st välja puhastusvahendite firma Chemi-Pharmi looja ja juht Ruth Oltjer, pesudisainer Kriss Soonik-Käärmann ning Premia Tallinna Külmhoone juhatuse liige Katre Kõvask.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles