Hiina hasartmängurite kuumim mäng – bitcoin

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virtuaalvaluuta Bitcoin.
Virtuaalvaluuta Bitcoin. Foto: JIM URQUHART / REUTERS

Riski armastavad hiinlased on enda jaoks avastanud krüptoraha bitcoini. Nende jaoks on asi kauplemises, volatiilsuses ja kasumi teenimises.

2009. aastal loodud krüptorahaga saab tehinguid teha ilma vahemeesteta ning vajaduseta anda oma pärisnime. Bitcoinidega saab osta asju, tasuda teenuste eest ning kaubelda börsidel, vahendab CNN.

Praegusel hetkel ostetakse 80 protsenti bitcoinidest jüaanide eest, sedastab Goldman Sachsi raport. See võib olla seotud laiema hasartmängubuumiga Aasias. Nii näiteks on Macau kasiinotööstus seitse korda suurem, kui Las Vegase oma.

«Hiina jääb suurimaks bitcoinidega kauplejaks. Miks on Macau maailma suurim hasartmänguturg? Mitte selle pärast, et neil on enim kasiinosid, vaid selle pärast, et hiinlased on huvitatud hasartmängudest,» ütles maailma suurima bitcoini-börsi BTCChina tegevjuht Bobby Lee.

Hiina seadusandlus on buumile alles järele jõudmas. BTCChina oli sunnitud 2013. aastal tegevuse mitmeks nädalaks peatama, kuna keskpank keelas pankade tehingud virtuaalrahaga.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles