Kehvem prognoos saatis Vopaki aktsia langusse

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vopaki tütarettevõtte Vopak E.O.S. naftatoodete mahutid Muuga sadamas.
Vopaki tütarettevõtte Vopak E.O.S. naftatoodete mahutid Muuga sadamas. Foto: Toomas Huik

Muuga sadamas naftaterminali käitava Hollandi firma Vopak aktsia kukkus täna Amsterdami börsil ligi 15 protsenti, kuna ettevõte ennustab teiseks poolaastaks tagasihoidlikumast tulemust.

Vopak teatas täna börsile poolaastatulemused, mille kohaselt ulatus ettevõtte EBITDA (tulu millest pole maha arvestatud makse, intresse, vara väärtuse langust ja amortisatsiooni) kuue kuuga 408 miljoni euroni. Tulemus ületas mulluse sama perioodi oma 17 protsendi võrra; selle põhjused olid Vopaki teatel head kauplemisvõimalused Põhja-Ameerikas ja Euroopas.

Samal ajal jättis maailma suurim sõltumatu terminalioperaatorfirma muutmata oma aastaprognoosi, mille kohaselt ulatub terve aasta EBITDA 763 miljoni euroni. See omakorda tähendab, et teisel poolaastal prognoosib Vopak märksa väiksemat tulu kui esimesel. Kesine tuluprognoos investoreid aktsiaid müüma ajaski.

Vopaki hinnangul ei parane turuolukord Aasias teisel poolaastal sugugi, vahendas Reuters. Vopaki tegevjuht Eelco Hoekstra kinnitas agentuuri teatel, et kõige tõenäolisem stsenaarium teisel poolaastal on tulude vähenemine, sest Aasia turul pole paranemise märke näha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles