Saksa tankide tellimused on tõusuteel

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa lahingtank Leopard 2 A7+.
Saksa lahingtank Leopard 2 A7+. Foto: kmweg.com

Juhtiva Saksa kaitsetööstusgrupi teatel näitavad NATO idaliikmed üles konkreetset huvi raskerelvastuse ostu vastu.

«ELi ja NATO idapoolsetes riikides on väga konkreetne huvi teatud liiki võimsuse tekitamise või suurendamise vastu,» ütles Financial Timesile Leopard-tanke tootva Kraus-Maffei Wegmann (KMW) tegevjuht Frank Haun.

«NATO on teadlik puudujääkidest oma konventsionaalse heidutuse võimekuses,» lisas Haun.

Tootjate ja analüütikute sõnul on sündmused Ukrainas hakanud nügima poliitikuid tagasi relvastuse poole, millega tõrjuda tagasi rünnakut maismaal.

Küsimusele kliente huvitavate toodete kohta vastas Haun: «Kokkuvõtlikult: mis heidutaks potentsiaalset agressorit alustamast konventsionaalset sõda? Lahingtankid, soomussõidukid, raskekahurid...»

Kodumaal kaalub kaitseministeerium Leopard 2 täiustatud mudelite hanget. Samal ajal tõstetakse kasutuses olevate Leopardide arv 225 juurest 328 peale, milleks on eraldatud 22 miljonit eurot.

Idaeurooplastel ei pruugi siiski olla piisavalt raha probleemidele reageerimiseks. «Loomulikult on Ida-Euroopa maades kuhjunud palju nõudlust, kuid raskusi võib tekkida eelarverahaga,» ütles üks kaitsetööstuse ekspert.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles