Jõuluvana koda seisab silmitsi pankrotiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõuluvana
Jõuluvana Foto: SCANPIX

Jõuluvana kojale, ühele kolmest jõuluvanateemalisest ettevõttest Rovaniemis Lapimaal, on maksuvõlgade tõttu välja kuulutatud pankrot, vahendab Yle.

Kolmapäeval kuulutas ringkonnakohus välja Jõuluvana koda juhtiva ettevõtte Dianordiale pankroti, sest ettevõtte maksuvõlg ulatub 206 000 euroni, vahendas kohalik päevaleht Lapin Kansa. Soome maksuamet ähvardas ettevõtet pankrotiga juba mais ning kuna võlga ei likvideeritud, algatasid maksuametnikud 31. juulil pankrotimenetluse.

Ettevõtte tegevjuht Jarmo Kariniemi ütles Yle-le, et loodab otsuse muutmisele ning seisab selle eest, et situatsioon maksuametnikega veelkord läbi arutataks. Ettevõttel on võla maksmiseks aega neljapäevani, enne kui menetlus edasi läheb.

Jõuluvana koda on vanim kolmest Rovaniemi ettevõttest, mis pakub turistidele võimalust Jõuluvanaga kohtuda ja teda pildistada. See on olnud juba pikemat aega aasta ringi avatud; teised kaks teemaparki on avatud hooajaliselt.

Eelmisel aastal ulatus ettevõtte käive ligi kahe miljoni euroni ning seal töötas umbes 20 töötajat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles