Maksuamet teeb igale teisele kasutatud autole lisakontrolli

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auto rentimine võib minna kalliks.
Auto rentimine võib minna kalliks. Foto: Panther Media

Maksuameti statistikast nähtub, et registreerimiseelset kontrolli ei läbi iga teine kasutatud sõiduk. Tänavu on registreerimiseelses kontrollis olnud 2734 sõidukit, nendest 1596 vajas täiendavat kontrolli. 

Kui kaks aastat tagasi võttis maksuamet kasutatud autode turu korrastamiseks kampa tarbijakaitse- ja maanteeameti, selgitas maksu- ja tolliameti peadirektor Marek Helm, et summaliselt petetakse enim just Eestisse toodud kallite vähekasutatud autodega, mille madal hind on saavutatud käibemaksu arvelt, vahendab Äripäev

Põrumise põhjuseks on enamasti dokumendid – näiteks võivad põhjuseks olla tegelikkusele mittevastavad soetusdokumendid, vale käibemaksureegel, vale soetushind või  pole dokumentidest tuvastatav tegelik müüja.

«See on tüütu, see on väga tüütu,» iseloomustas Autoagentuur OÜ juht Ragnar Liinsoo maksu- ja maanteeameti koostööd pettuste avastamisel kasutatud sõidukite turul.

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles