KredExi uuring: ettevõtjad ootavad ekspordimahu kasvu

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrooniatööstuse toodang on üks Eesti peamisi ekspordiartikleid. Pildil Ericssoni Eesti tehas.
Elektrooniatööstuse toodang on üks Eesti peamisi ekspordiartikleid. Pildil Ericssoni Eesti tehas. Foto: Peeter Langovits

Eesti eksportivad ettevõtted ootavad lähiaastatel ekspordimahu märkimisväärset kasvu, selgub KredExi Krediidikindlustuse uuringust.

42 protsenti uuringus osalenud ettevõtjatest arvas, et ekspordimaht kasvab lähiaastatel kuni veerandi võrra, 24 protsenti vastajatest prognoosis suuremat kasvu, teatas KredEx. 32 protsenti vastajatest arvas, et ekspordimaht jääb lähiaastatel tänavusega samale tasemele ja vaid kaks protsenti prognoosis ekspordi kahanemist.

KredEx Krediidikindlustuse juhatuse liikme Mariko Rukholmi sõnul näitab uuringu tulemus, et Eesti ettevõtjad vaatavad tulevikku positiivselt hoolimata maailmas valitsevast majanduslikust ebastabiilsusest.

«Ettevõtjate tõusnud kindlust tuleviku suhtes näitab ka huvi kasv krediidikindlustuse kasutamise vastu, sest otsitakse uusi turge, uusi müügikanaleid ja äripartnereid,» ütles Rukholm.

Lisaks uuriti ettevõtjatelt, mitmesse riiki nad kaupu või teenuseid ekspordivad. 21 protsenti ekspordib oma kaupu ja teenuseid kümnesse või enamasse riiki, 15 protsenti 6-10 riiki, 61 protsenti vastajatest 2-5 riiki ning kolm protsenti vaid ühte riiki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles