Gazpromi gaasitarne Eestisse kahanes aastaga 81 protsenti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gazpromi büroohoone
Gazpromi büroohoone Foto: Mikhail Voskresenskiy/RIA Novosti

Teises kvartalis tarnis Gazprom Eestisse gaasi 81 protsenti vähem kui aasta varem. Tarne Leetu vähenes viis protsenti, tarne Lätti kasvas enam kui kolm korda.

Teises kvartalis tarnis Gazprom Eestisse 19 miljonit kuupmeetrit gaasi, mullu samal perioodil aga 100 miljonit kuupmeetrit, teatas Gazprom.

Eestis on üha rohkem kasvanud Leedust imporditud maagaasi osakaal; aprillis moodustas see 27 protsenti, mais 21 protsenti ja juunis 24 protsenti koguimpordist, näitavad Eleringi andmed.

Leedusse kahanes Gazpromi teise kvartali gaasieksport 5,2 protsenti 493 miljonile kuupmeetrile, ent Lätis kasvas gaasitarne 70 miljonilt 214 miljoni kuupmeetrini.

Juunis oli Eestisse imporditud Gazpromi maagaasi keskmine piirhind oli Eleringi hinnangul 23 eurot megavatt-tunni kohta. Leedu gaasibörsil Get Baltic kaubeldud maagaasi hind oli juunis keskmiselt 18,09 eurot megavatt-tunni kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles