Brüssel soostus IMFi sooviga kergendada Kreeka koormat

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka ja Euroopa Liidu lipud St George'i saarel.
Kreeka ja Euroopa Liidu lipud St George'i saarel. Foto: Alkis Konstantinidis / REUTERS

Oma värskeimas analüüsis väidavad nii Euroopa Komisjon kui ka Euroopa Keskpank, et jätkusuutlikkuse kindlustaksid Ateenale laenuleevenduse meetmed, sealhulgas maksetähtaegade pikendamine.

Just sellist lahendust on pikemat aega propageerinud IMF, kirjutab Financial Times. Nagu Brüssel nüüd väidab, võiks niiviisi vältida võlasummade pesuehtsat korstnassekirjutamist.

Institutsioonide poolt pakutud sõnastus on teretulnud tuuleks Kreeka peaministri Alexis Tsiprase tiibadesse, kes üritab parasjagu suruda Kreeka parlamendist läbi kolmanda abipaketiga kaasnevat reformi- ja kasinusprogrammi, mis tekitab kaasmaalastes vastakaid tundeid.

Ühtlasi kasvas käeolevaga surve Berliinile toetada suuri järeleandmisi Ateenale.

Samal ajal võib asjade selline areng aga veelgi süvendada sakslaste rahutust kolmanda paketiga kiirustamise pärast, kuna kreeklaste võime ja tahe reforme teostada tekitab üha enam küsimusi.

Tänasel eurogrupi koosviibimisel laenuleevendus ametlikult päevakavas pole, aga võib tulla jutuks vaatamata sellele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles