Kohalike pahameel gaasitoru trassivalikut ei kõiguta

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kersalu elanikud Ilmar Pukk ja Diana Vegen kohas Kersalu küla ja Paldiski linna piiril, kuhu planeeritakse ehitada gaasi kompressorjaam.
Kersalu elanikud Ilmar Pukk ja Diana Vegen kohas Kersalu küla ja Paldiski linna piiril, kuhu planeeritakse ehitada gaasi kompressorjaam. Foto: Erik Prozes

Balticconnectori gaasitoru kahe võimaliku trassivaliku mõjud loodusele on küllaltki võrdsed, kuid Elering eelistab varianti, mis läheb läbi umbes saja elumajaga külast, mille elanikud on selle vastu.

Harjumaal Paldiski linna kõrval asub väike Kersalu küla, kus 2011. aasta rahvaloenduse andmeil elas 73 inimest. Nüüd on selle väikese küla elanikud marus, kuna nende tagahoovist plaanitakse läbi ehitada Soomet ja Eestit ühendav Balticconnectori gaasitoru.

Sel nädalal peeti Paldiski linnas ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis maha avalikud arutelud, kus keskkonnaeksperdid ja koos Soome ettevõttega Gasum Oy gaasitoru rajav Elering tutvustasid Balticconnectori trassi kaht võimalikku lahendust ja nende keskkonnamõjusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles