Mida teha, kui ametikõrgendusega ei kaasne palgatõusu?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mida teha, kui ametikõrgendusega ei kaasne palgatõusu?
Mida teha, kui ametikõrgendusega ei kaasne palgatõusu? Foto: PantherMedia

Sellest, milliseid samme on mõistlik ette võtta, kui tööandja pakub ametikõrgendust ilma palka suurendamata, kirjutab Business Insider.

Tee selgeks, mis põhjusel sulle palka juurde ei määrata

Palgatõusuta edutamine ei pruugi olla tööandja kaval nipp, kuidas heast töötajast sama raha eest rohkem välja pigistada. Ettevõte võib olla ka lihtsalt majanduslikult keerulises seisus või näiteks on palga tõstmine võimalik alles järgmise aasta eelarve sees.

«Ma mõistan, et palgatõus pole hetkel võimalik, kuid ma sooviksin teada, miks see nii on ning kuidas see võib tulevikus muutuda, eeldades, et ma saan oma uues rollis hakkama,» oleks hea viis selle küsimusega tööandja poole pöördumiseks.

Mõtle sellele, kuidas mõjub uus ametinimetus sinu karjäärile

Isegi kui tööandja ei plaani sulle edutamisega lähiajal palgatõusu määrata, tuleks kindlasti enne äraütlemist kaaluda ka seda, milliseid uusi uksi võib kõrgema tasemega töökogemus sulle tulevikus avada.

Hoia oma saavutustel silma peal

Kui sa oled oma uues rollis edukas olnud ning näidanud suurepäraseid tulemusi, tuleks sul palgatõusu küsimuses uuesti tööandja poole pöörduda. Selle jaoks oleks hea oma olulisemad edusammud kronoloogilises järjekorras üles märkida.

Mõtle muudele hüvedele

Pea meeles, et sul on alati võimalik taotleda ka muid, mitterahalisi hüvesid nagu kaugtöö võimaldamine või sind arendavate koolituste kinnimaksmine.

Tee kõvasti tööd

Parim asi, mida sa saad palgatõusu kindlustamiseks teha, on heade töötulemuste näitamine. Kui sinu pingutusi ei märka sinu tööandja, märkavad seda tema konkurendid, kellest võivad tulevikus saada sinu uued potentsiaalsed tööandjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles