SLK-l on eelleping Ionase asendamiseks jääklassiga laevaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Ionas Virtsu sadamas.
Parvlaev Ionas Virtsu sadamas. Foto: Aivar Õepa

Saaremaa Laevakompanii on sõlminud eellepingu asendamaks talveperioodiks jääklassita parvlaeva Ionas jääklassiga parvlaeva vastu.

«Jääklassiga laeva toomiseks, vajaduse tekkimisel, on välja valitud kolm kandidaati ja eelleping ühega olemas,» ütles Saaremaa Laevakompanii ASi juhatuse liige Tõnis Rihvk BNSile.

Lisalaeva saarte ja mandri vahele toomine tuleval aastal sõltub Rihvki sõnul majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumist. «Olemasolev laevastik vastab ja ületab liinilepingus nõutut, lisameetmete - täiendavate laevade ja tellitavate reiside hulga – kohta teeb oma ettepanekud veo tellija,» ütles Rihvk.

Parvlaev Ionas on ehitatud Suurbritannias 1989. aastal, laeval on 400 reisijakohta ja see mahutab umbes 140 sõiduautot. Ionas on eri nimede all seilanud Suurbritannias, Taanis, Hispaania ja Aafrika vahel, Itaalias, Kreekas ja Krimmis. Väinamerele jääb ta plaanide kohaselt pooleteiseks aastaks kuni Väinamere Liinide lepingu lõpuni.

Saaremaa Laevakompanii teenis möödunud aastal 27,8 miljoni euro suuruse käibe juures 754 000 eurot kahjumit. Ettevõte omanik on Vjatšeslav Leedo. Ettevõte teenindab mandri ja suursaarte vahelist laevaühendust tuleva aasta oktoobrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles