Uuring: kõrgepalgalised ei karda tehnoloogia arengule jalgu jääda

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dollarid
Dollarid Foto: SCANPIX

USAs YouGovi poolt läbiviidud uuringu järgi kardab vaid 37 protsenti rohkem kui 80 000 dollarit aastas teenivatest küsitletutest, et tehnoloogia areng võib tulevikus nende töökohti ohustada, kirjutab Business Insider.

42 protsenti nendest, kelle aastane palganumber jääb 40 000 ja 80 000 dollari vahele, leidsid, et tehnoloogia areng võib tulevikus nende töökohti ohustada. Vähem kui 40 000 dollarit aastas teenivate ameeriklaste seas oli vastav näitaja aga 57 protsenti.

Palgaerinevused peegeldusid ka küsitletute arvamustes teemal, mida USA valitsus peaks töötajate huvide ja töökohtade säilimise kaitseks ette võtma.

Vähem kui 40 000 dollarit aastas teenivate küsitletute seast leidsid 52 protsenti, et USA valitsus peaks eelistama töökohtade kaitsmist tehnoloogilisele progressile. Rohkem kui 80 000 dollarit teenivate ameeriklaste seas oli nende osakaal, kes leidsid, et tehnoloogiline protsess on olulisem kui töökohtade kaitsmine, aga selgelt suurem (vastavalt 45 protsenti ja 36 protsenti).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles