Swedbanki pensionifond K2 jätkuvalt punases

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbanki logo.
Swedbanki logo. Foto: Scanpix Sweden

Riigi suuruselt kolmanda pensionifondi K2 viie viimase aasta tootlus on jätkuvalt negatiivne, pensionikeskuse andmeil oli see fond oma kundede raha selle ajaga keskmiselt kaotanud 0,01 protsenti aastas.

K2 suurus on enam kui kaks miljardit krooni. Temast suuremad on veel vaid Swedbanki K3, milles raha üle viie miljardi, ja SEB progressiivne fond, milles raha 3,7 miljardit.

Tähelepanuväärne on asja juures see, et K2 investeerimispõhimõtted on konservatiivsemad, kui näiteks K3-l või SEB progressiivsel pensionifondil, kuid tulemused on sellest hoolimata riigi kõige nõrgemad.

Teenustasu peavad pensionifondi kliendid aga maksma pangale hoolimata negatiivsest investeerimistulemusest. Praeguse fondimahu ja 1,45 protsendise valitsemistasu juures teenib pank hoolimata negatiivsest tulemusest 32 miljonit krooni teenustasu aastas.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles