Põlvamaa on ilma jäämas tähtsast tööandjast

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mööblitootja Suwem.
Mööblitootja Suwem. Foto: www.suwem.ee

Pea 23 aastat tegutsenud ning enam kui kümnesse riiki lastemööblit valmistanud ja eksportinud Põlvamaal Laheda vallas asuv AS Suwem on esitanud pankrotiavalduse. Sellega on piirkond kaotamas üht mainekamat ettevõtet, teisalt ka tähtsat tööandjat, sest tööta jääb ligi poolsada inimest.

Veel juunis käis Suwemis männipuidust lastemööbli tootmine, kuid juba juuli algul saatis ettevõtte uus, vaevalt poolteist aastat tegutsenud juhatus ligi 50 töötajat kolmeks nädalaks koju, kuna makseraskustesse sattunud firmal polnud materjali, millest toota, vahendas ERR.

Juuli lõpus anti sisse aga pankrotiavaldus ning praeguseks on ettevõtte 48 töölist ooterežiimil, kus neil pole tööd ega raha.

«Rahalises mõttes on nad ooterežiimil, aga pankrotimenetlusega on töötukassa kaudu võimalik saada maksimaalselt kolme töötatud kuu palk pluss veel ühe kuu puhkusetasud ja koondamishüvitised,» ütles töötukassa Põlvamaa osakonnajuhataja Katri Mandel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles