Saksamaa tõrgub Kreeka diiliga tõttamast

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa kantsler Angela Merkel.
Saksa kantsler Angela Merkel. Foto: SCANPIX

Keset Kreeka kolmanda rahvusvahelise abipaketi ajakava hoogsat paikapanemist ei kiirusta Saksamaa siiski ettevõtmisele oma õnnistust andma.

Kantsler Angela Merkel ütles esmaspäeva õhtul Kreeka peaministrile Alexis Tsiprasele, et ta tahaks läbirääkimiste jaoks rohkem aega, kirjutab Financial Times. Ühtlasi rõhutas Merkel, et sildlaen oleks parem, kui kiiruga sõlmitud kokkulepe, mis juba tuleva nädala alguses Saksa parlamendi ette tuleks tuua.

Saksa aserahandusminister Jens Spahn kinnitas, et Berliin kavatseb paikapandud ajakava «hoolikalt uurida» ning hoiatas: «See [kokkulepe] peab pidama kolm aastat, mitte kolm päeva.»  

Eile pidasid Kreeka küsimuses konverentsikõne kõikide 28 liikmesriigi rahandusministrid – märk sellest, et sildlaen Euroopa Liidu vahenditest võib siiki vajalikuks osutuda.

Juba 20. augustil tuleb Kreekal maksta Euroopa Keskpangale tagasi 3,2 miljardit eurot varasemat laenuraha.

Mitteametlikult on paika pandud, et euroala rahandusministrid kogunevad kokkuleppe ajakava arutama reedel. Ühe kaasatud ametniku sõnutsi on Kreeka poolsete eeltingimuste osas veel «paar punkti» paika panemata. Euroopa Komisjon keeldus Financial Timesile avaldamast, millega on tegemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles