Kes on Google´i uus juht Sundar Pichai?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google´i tegevjuht Sundar Pichai
Google´i tegevjuht Sundar Pichai Foto: SCANPIX

Internetifirma Google teatas äsja suurtest struktuurilistest muudatustest, mille käigus nimetati ettevõtte uueks juhiks Sundar Pichai. Business Insider annab lühiülevaate tema senisest karjäärist.
 

Google teatas äsja, et pikalt ettevõtet juhtinud kaasasutaja Larry Page hakkab tüürima äsja loodud ettevõtet Alphabet, mille alla on omakorda koondatud Google´i senised erinevate valdkondade ettevõtmised. Google´i teine asutaja Sergey Brin hakkab tööle Alphabeti presidendina.

Varasem Chrome´i ja Androidi üksuste juht Sundar Pichai saab aga Google´i tegevjuhiks.

Pichai sündis 1972. aastal Tamil Nadu osariigis Indias ning õppis Kharagpuri tehnoloogiainstituudis metalliinseneriks. Seejärel suundus ta USAsse ning sai Stanfordi ülikoolist teadusmagistri ning Pennsylvania ülikooli mainekast Whartoni ärikoolist ärimagistri.

Enne 2004. aastal Google´iga ühinemist töötas Pichai insenerina Applied Materialsis ning McKinsey&Company heaks juhtimiskonsultandina.

Üksteist aastat tagasi sai Pichai aga Google´i tootejuhtimise asepresidendiks, juhtides veebibrauseri ja operatsioonisüsteemi Chrome arendamist, tuues need vastavalt 2008. aastal ja 2009. aastal ka edukalt turule.

2012. aastal sai Pichai Google Appsi üksuse juhiks ning aasta hiljem Androidi üksuse juhiks.

Pichai muljetavaldav karjäär ei jäänud ka väljaspool Google´it tähelepanuta. Omal ajal üritas teda tootejuhiks palgata mikroblogivõrgustik Twitter ning tema nimi käis peale Steve Ballmeri erru minekut meediast läbi ka ühe võimaliku kandidaadina, keda Microsofti nõukogu kaalus maailma suurimat tarkvaraettevõtet juhtima.

Eelmise aasta oktoobris teatas Google, et senine tegevjuht Larry Page astub sammu tagasi, et keskenduda suurele pildile ning Pichai saab selle tulemusena ettevõttes suurema rolli, vastutades kõigi ettevõtte tuumtoodete nagu internetiotsing, kaardid, teaduse, Google+, Androidi, Chrome´i, e-äri, Google Appsi ja infrastruktuuri eest.

Eile teatas Google üsna loogilise sammuna, et temast saab ka nimeliselt ettevõtte uus tegevjuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles