Superbus ja maanteeamet on tülis

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šoti miljardärile Brian Souterile kuuluv odavbussifirma SuperBus hakkab Eestis esialgu sõitma nelja linna vahel.
Šoti miljardärile Brian Souterile kuuluv odavbussifirma SuperBus hakkab Eestis esialgu sõitma nelja linna vahel. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Jant Šoti odavbussifirma Superbusi liiniloa taotlusega on läinud nii kaugele, et Superbus uurib loa saamise üle otsustama pidanud maanteeameti reedese koosoleku protokolli. Bussifirma ja amet süüdistavad üksteist ebaprofessionaalsuses. 

Maanteeameti ühistranspordi osakonna juhataja, paari kuu eest Hugo Osulale kuuluva Mootor Grupi tütarfirma Eesti Buss OÜ juhatusest lahkunud Kirke Williamson ütleb, et ühegi teise bussifirma liinilubade taotlustega pole varem nii palju probleeme olnud kui Superbusil, vahendab Äripäev

Superbusi Eesti üksuse (OÜ Bus Transport Holding) ja Soomes tegutseva Superbusi brändi Onnibusi soomlasest juht Lauri Helke on veendunud, et Eesti Maanteeamet arutab nende taotlust turuliidri ja Williamsoni endise ülemuse Hugo Osulaga ning ütleb, et maanteeameti töökultuuris vohab nõukogudeaegne korruptsioon.

Williamson tõrjub kõik süüdistused kokkumängust Osulaga ja kinnitab, et maanteeamet on täiesti sõltumatu ning ükski bussiettevõte nende otsuseid mõjutada ei saa.

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles