Briti suurpank keelas tööl teksade ja T-särkide kandmise

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barclays pank.
Barclays pank. Foto: SCANPIX

Briti suurpanga Barclays nõukogu esimees John McFarlane keelas finantsettevõtte töötajatel tööajal T-särkide, teksapükste, tossude ja sandaalide kandmise, kirjutab portaal The Memo.

McFarlane'i kehtestatud keeldu selgitas Barclaycardi ajutine tegevjuht Amer Sajed töötajatele saadetud kirjas.

«Barclaysi peakorter aadressil One Churchill Place on oluline ja ikooni staatusega ehitis, mida külastavad iga päev võtmeklientide esindajad ning muud kõrge profiiliga inimesed. Seetõttu on oluline, et me looksime ärist õige imidži ning peakorteris töötavad kolleegid esindaksid Barclaysi oma parimal tasemel.»

«Kui te ei suuda teha vahet mõõdukalt ametlikul (ingl smart-casual, toim), poolformaalsel äririietusel (ingl business casual, toim) ja boheemide rannariietusel, ei ole internetist inspiratsiooni otsimine kõige parem mõte,» väitis Sajed.

«Business-casual'i defineerimine ei ole lihtne, selles võib veenduda kasvõi Google'i otsingumootori abil,» kirjutas ta. «Aga kui võtta põhimõtteks, et üldine eesmärk on kuvada endast professionaalne, äriinimesele kohane imidž, ilma et oleksid kohustatud kandma ranget ülikonda, peaks kõik korras olema.»

«Põhimõtteliselt tähendab see: ei mingeid teksapükse, T-särke, spordijalanõusid, sandaale (kuigi reedeti võib riietuda veidi vabamalt, sandaalid siiski välja arvatud),» selgitas Sajed kirjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles