Elcoteq ei kao Tallinnast

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elcoteqi tehas Tallinnas, millest põhiosa müüs firma selle aasta juunis Ericssonile.
Elcoteqi tehas Tallinnas, millest põhiosa müüs firma selle aasta juunis Ericssonile. Foto: Mihkel Maripuu

Elcoteqi juht Heikki Mäki kinnitusel ei ohusta palgatõus Tallinna tootmist, kuni Euroopas on tehase toodete järele nõudmist, lühike vahemaa kompenseerib muid kulusid.


Elqotec Tallinn on käivitanud värbamiskampaania, sest tehasele on saadud uusi tellimusi, kirjutab

Äripäev

.

«Praegu näeme Eestit Euroopa Liidu kontekstis vägagi konkurentsivõimelisena. Meie klientidele on lisaks kuludele väga oluline ka toodete kiire jõudmine lõpptarbijani,» ütles ASi Elcoteq Tallinn peadirektor Heikki Mäki.

«Seega kuni Euroopas on olemas piisavalt suur turg, siis õigustab ennast igati ka tootmine Euroopas. Seda eriti valdkonnas, kus tooted muutuvad kiiresti ning nende elutsükkel on lühike,» lisas ta.

Heikki Mäki ütles, et lihttööliste palk on Elqotecis vahemikus 6000-9000 krooni, oskustöölistel vahemikus 9000-15 000 krooni ning teenistujate palgaskaala vahemikud on väga erinevad.

Küsimusele, mida soovitaks ta praegu Eesti peaministrile ja rahandusministrile, vastas Mäki, et «palun jätkake sama liberaalset majanduspoliitikat, mida on siiani aetud - maksusüsteemi selgus, bürokraatia vähendamine ja võrdsete võimaluste tagamine kõigile turuosalistele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles