Läti raudtee juhi korruptsiooniskandaaliga on seotud ka Oleg Ossinovski

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleg Ossinovski
Oleg Ossinovski Foto: Liis Treimann / Postimees

Riia ringkonnakohus otsustas jätta neljapäeval vahistatud Läti raudtee juhatuse esimehe Ugis Magonise vahi alla, kuna teda kahtlustatakse korruptsioonis, mis on seotud ka Eesti ettevõtjale Oleg Ossinovskile kuuluva firmaga Skinest.

Läti meedia sõnul kahtlustatakse Magonist korruptsioonis, mis seostatud Läti raudtee poolt Eestist ostetud veduritega, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Neli kasutatud vedurit osteti ettevõttest Skinest, mis kuulub Oleg Ossinovskile, kes ütles venekeelesele «Aktuaalsele kaamerale», et tehing toimus ausate reeglite järgi.

«Ma olen teadlik, et Läti prokuratuur viib läbi juurdlust, kuid tahan rõhutada, et konkurss viidi läbi kõiki reegleid järgides,» kinnitas Ossinovski, kes leidis, et oli tarne kasulik mõlemale osapoolele: üheltpoolt sai Läti endale ettevõtja väitel neli võimsa mootoriga veduri, mis on vajalikud transiidi arendamiseks, ning Ossinovski saab käivitada Daugapilvsis asuva rongide remondiga tegeleva tehase, mis annab tööd 800 inimesele.

«Ma ei näe mingit põhjust uskuda, et hind nagu ajaleht Diena väidab oli ülemakstud,» selgitas Ossinovki, kelle hinnangul oli tegemist üpris raske hankega.

Eesti riigiprokuratuuri pressinõunik Kadri Tammai kinnitas Postimehele, et Läti raudtee juhatuse esimehe korruptsioonijuhtumi ja Oleg Ossinovski vahel on tõepoolest seos. Kuna aga tegemist on Läti kriminaalmenetlusega, ei ole Eesti riigiprokuratuuril õigust täiendavaid asjaolusid avalikkusele kommenteerida.

«Läti õiguskaitseasutused on Eestile esitanud õigusabitaotluse, kus nad paluvad teatavate toimingute tegemist. Eesti poolelt viivad neid toiminguid läbi riigiprokuratuur ja kaitsepolitseiamet,» lisas Tammai.

Läti korruptsioonitõrjebüroo pidas neljapäeva öösel kinni riigiettevõtte Läti Raudtee juhi Ugis Magonise. Lisaks anti mõista, et KNABi ametnikud otsisid läbi ka Magonise kontori. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles